Twenty Three Hero

Kapper of de Barbier?

Twenty Three

De eerste weken zitten erop en het was een groot succes. Alle dagen volgeboekt en wat leuk om iedereen weer te zien. Ook nieuwe klanten uit Loenen en omstreken wisten me te vinden.

De afgelopen week kreeg ik vaak de vraag wat nu eigenlijk het verschil is tussen een kapper en een barbier. Genoeg reden om daar eens wat dieper op in te gaan in mijn 2e blog.

Barbier is een afgeleide van het woord Barba wat baard betekent in het Latijn. Een Barbier is gespecialiseerd in baarden en snorren, terwijl kappers zich richten op het haar en juist niet specifiek op baarden/snorren. 

Maar er is meer!

Van 1920 tot midden jaren 60 gingen mannen eigenlijk altijd naar de Barbier of Herenkapper voor hun haar, baard of een scheerbeurt. Toen begin jaren 70 de unisex kapper steeds meer opkwam verdwenen de barbiers langzaamaan uit het straatbeeld. Met permanenten, knippen, maar ook kleuren van vrouwen kon immers veel meer verdiend worden.

Barbiers gingen zich omscholen en zelfs de herenopleidingen en herenkappers equipe* verdwenen.

Bij de kapsalons stond en staat de man niet meer centraal. Onder op de prijslijst vind je de prijzen van mannen, de roddeltijdschriften vliegen je om de oren en op de kappersopleiding wordt het hoofdstuk heren knippen als bijzaak gezien.

Gelukkig brachten de jongens van Schorem daar verandering in. In 2011 wakkerden zij de barbiersvlam weer aan en nu in 2021 zijn er rond de 1200 Barbershops in Nederland.

Het 6-voudige in vergelijking met 2010!

Kortom: Bij de Barbier staat de man echt centraal. Of het nu gaat om baarden, snorren of je haar. Een goede barbier heeft zich gespecialiseerd in het knippen en scheren van mannen en de Barbershop is een plek waar jij als man centraal staat.  

Overigens zie ik ook veel kansen om samen te werken met de kapsalons!

Komt er een man in de stoel die wel eens een kleurtje in zijn haar wil of is de vriendin van een vaste klant op zoek naar een goede kapper, dan kan de barbier die verwijzen naar de plaatselijke kapper en vice versa. 

Zo helpen we elkaar!

O ja niet te vergeten:

Bij Twenty-Three Barbershop kan je naast een bak koffie ook gewoon een biertje krijgen. (Dat wil bij de kapsalon wel eens ontbreken).

Twenty Three Hero

Afspraak maken

Twenty Three

Ben je opzoek naar een Luxe Barbershop in Stichtse Vecht met de beste knip- en scheer resultaat en individuele aandacht voor zowel traditionele als nieuw stijl. Welkom bij Twenty Three Barbershop. Dé sfeervolle Barbershop aan Hofbergen 23 in Loenen aan de Vecht.